SJAJNA ĐEREK S DVIJE MEDALJE: Zlatna na gredi i brončana na parteru na Svjetskom kupu

Ana Đerek osvojila je dvije medalje na Svjetskom kupu u Varni. Prvo je pozlatila gredu, a ubrzo potom osvojila i broncu na parteru.

Izvor: Media servis

Nakon jučerašnjeg srebra Matea Žugeca na konju s hvataljkama, Hrvatska se iz Bugarske vraća s kompletom medalja što je sjajna najava Svjetskog kupa u Osijeku koji nas čeka od 9. do 12. lipnja.

Splitska olimpijka i to dvostruka već u petak u kvalifikacijama pokazala je da je i više nego spremna za međunarodnu sezonu.

Na svom prvom natjecanju ove godine s obje nove vježbe i na gredi i na parteru, finala je izborila s trećim ocjenama.

A onda u finalu zasjala još više. Zlato na gredi Ana Đerek osvojila je poprilično uvjerljivo, s ocjenom 13,300 ispred srebrne Finkinje Maise Kuusikko (13,000) te brončane Francuskinje Aline Friess (12,450).

“Prezadovoljna sam, presretna i preponosna što sam danas pokazala. Ovo je moje prvo zlato na Svjetskom kupu na gredi i dok je himna svirala potekle su suze radosnice”, rekla je presretna hrvatska gimnastičarka Ana Đerek.

Ubrzo nakon jednog postolja, došlo je i drugo. Bronca na parteru zahvaljujući ocjeni 12,900. Slavila je Francuskinja Aline Friess (13,000), dok je srebrna Mađarica Greta Mayer (12,950).