SJAJNA BERAČICA MEDALJA: Đerek zlatna i srebrna na Svjetskom kupu u Kopru

Ana Đerek osvojila je nove dvije medalje na turniru Svjetskog kupa. Nakon Varne (zlato na gredi i bronca na tlu) i Osijeka (srebro na gredi i tlu), sada se u dva finala Svjetskog kupa u Kopru penjala na postolje.

Pozlatila je parter te na gredi osvojila srebro nastavivši nevjerojatan niz – treći SK u nizu ove sezone osvaja po dvije medalje. Ili još bolje, oduševljava četvrti vikend za redom, budući je između Varne i Osijeka imala i Prvenstvo Hrvatske gdje je dva puta bila zlatna.

Olimpijka splitskog GK Marjana “berbu” u Sloveniji otvorila je 2. mjestom na gredi s ocjenom 13.250. Bolja je bila samo Mađarica Zsofia Kovacz (13.650), dok je brončana njezina sunarodnjakinja Greta Mayer (12.450).

Druga hrvatska finalistica danas na gredi, Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) ostala je korak do postolja, četvrta je sa 11.700 bodova u svom 3. finalu SK u karijeri.

Ani Đerek srebro na gredi bila je 18. medalja na turnirima Svjetskog kupa, no samo nekoliko trenutaka kasnije do 19. je u svom 33. finalu došla zahvaljujući zlatu na parteru. Osvojila ga je s ocjenom 12.900, a na postolju je stajala uz srebrnu Britanku Poppy-Grace Stickler (12.750) i brončanu Mađaricu Gretu Mayer (12.650).

Ani je ovo drugo zlato ove sezone nakon onoga na gredi u Varni, ali i ukupno peto u karijeri na SK.

“Tri Svjetska kupa u nizu, šest medalja, danas zlato i srebro. Stvarno ne mogu biti sretnijam sve se odigralo na moju ruku”, rekla je Ana nakon što je odslušala hrvatsku himnu u Sloveniji.