SJAJAN USPJEH: Ivan Mikulić četvrti put europski prvak

Nakon srebra na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i svjetskog prvenstva u Istanbulu, najbolji hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić nastavio je niz sjajnih rezultata osvojivši i zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Manchesteru.

Izvor: Media servis

U četvrtfinalu je bio slobodan, u polufinalu deklasirao je Gruzijca Davida Makadzea (32-6), a potom je u finalu bio bolji od Turčina Mehmeta Samia Saraca s 9-2. Mikulić je bio i svjetski prvak 2015. u turskom Samsunu, a ukupno je osvojio 12 medalja na velikim natjecanjima.

“Kvaliteta ostaje tu, dižemo se svakim danom. Trudim se, dajem sve od sebe i nadam se da će se ova serija nastaviti,” dodao je dečko sa splitske “Visoke”.

Zadovoljstvo Ivanovim nastupom nije skrivao niti njegov trener Mladen Tomić. “Ivanu je ovo četvrto europsko zlato. Bio je superioran. Nikada iskusniji, nikada zreliji. Sazrio je i još jednom dokazao svoju kvalitetu,” kazao je Tomić uz kojeg je bio i fizioterapeut Goran Orlov.

Drugi hrvatski paratekvondaš Edi Karadžić je osvojio peto mjesto u kategoriji K44 do 70 kg. Član Parataekwondo kluba Gigant iz Zaprešića je u četvrtfinalu izgubio od Poljaka Macieja Kesickija sa 7-18.