SISAK I PETRINJA I DALJE SE TRESU: Sedmero je poginulih, u ruševinama se traga za preživjelima

MUP je potvrdio u utorak navečer da je u današnjem razornom potresu od 6,2 po Richteru s epicentrom kod Petrinje, poginulo šestoro ljudi, najmanje šest osoba je teško ozlijeđeno, a potraga u ruševinama i dalje traje.

Nakon sedam sati potrage pronađeno je tijelo muškarca koji je stradao pod ruševinama crkve u Žažini, a to je sedma žrtva razornog potresa.

Najmanje šest osoba je teško ozlijeđeno i 20 lakše, objavio je MUP.

Dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Neven Putar je u utorak navečer rekao da su HGSS-ovci na potresu pogođenom petrinjskom području dosad iz ruševina spasili šest osoba, a kako je dodao akcija potrage i spašavanja nastavit će se i tijekom noći.

Materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i drugim objektima te na infrastrukturi su goleme i još ih je nemoguće procijeniti.

Tlo na tom području i dalje podrhtava.

U 19.21 osjetio se još jedan potres s epicentrom 9 kilometara od Siska. Bio je magnitude 3,7 prema Richteru na dubini od 10 kilometara.

Još jedan potres jačine 3,8 prema Richteru zatresao je u 20.31 sati područje oko Siska. Epicentar mu je bio 9 kilometara od Siska, a osjetio se i u Zagrebu.

Komentiraj