SINKOVIĆI SPREMNI ZA EU PRVENSTVO: Uvijek najavljujemo zlato – kažu

sinković, veslanje

Braća Sinković sutra putuju na Europsko prvenstvo koje će se održati u Glasgowu od 2. do 5. kolovoza. Valentu i Martinu bit će to prvi nastup na europskoj smotri u disciplini dvojac bez kormilara.

Izvor: Media servis

Kao i uvijek ambicije su velike, u prilog im idu i dosadašnji rezultati.

Na 1. Svjetskom kupu u Beogradu osvojili su zlato, uslijedilo je natjecanje u Linzu gdje su uzeli srebro. Nastupali su i na Henley Royal Regatti na kojoj su osim zlatne medalje oborili i rekord staze. Na 3. Svjetskom kupu u Luzernu mlađi brat Sinković, Martin zbog ozljede morao je odustati od utrke. Srećom stanje se popravilo.

“Mislim da možemo očekivati dobar rezultat, pogotovo kad znamo kako smo dobro izveslali u Henleyu. Nažalost nisam još na sto posto. Jako sam sretan što veslam jer osjećao sam velike bolove, ovo je sada puno bolje”, rekao je Martin Sinković.

Ako budemo kao na treningu, straha od konkurencije nema, poručuje Valent.

“Uvijek najavljujemo zlato. Znamo da je konkurencija jaka i da mi još nismo u dvojcu bez kormilara toliko sigurni. Ide nam bolje, ali ćemo se morati maksimalno koncentrirati i razmišljati o tome kako najbolje odveslati utrku”, izjavio je stariji brat Sinković.

S pravom velika očekivanja ima i trener Nikola Bralić.

“Moja očekivanja su velika. Imali smo malih problema, međutim mislim da smo ih prevladali i da će biti sve uredu. Bilo je ozljeda u Luzernu, zapravo, mi smo sve posložili dobro već u Henleyu, tamo smo pobijedili. U Luzernu smo krenuli jako dobro, prve dvije utrke fantastično i onda se dogodila ta ozljeda. Čamac dosta dobro ide i očekujem da će biti jako dobar rezultat na Europskom prvenstvu”, rekao je Bralić.

Prva kvalifikacijska utrka na rasporedu je u četvrtak oko 9:40. Polufinale nas očekuje dan kasnije oko 11:40, a finalna utrka bit će u nedjelju, oko 11:30.