SINKOVIĆI BRUSE FORMU: Kulminacija je u Tokiju – poručuje Martin

Hrvatski veslači u pripremama su za predstojeća velika natjecanja.

U organizaciji Veslačkog klub “Jadran” iz Rijeke hrvatski reprezentativci su se natjecali na Croatia Open Indoor natjecanju, odnosno na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u ergometrima.

To je samo jedno od tri od tri veslačka natjecanja u Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar Svjetske veslačke federacije FISA-e. Među mnogim za rezultat su se borila i Braća Sinković.

Najuspješniji svjetski veslački par s velikim ambicijama tako je otvorio vrlo dugu sezonu, koja bi trebala kulminirati Olimpijskim igrama.

“U travnju, prvi vikend iza Uskrsa je Europsko prvenstvo u Italiji i tome se veselimo. Tri tjedna iza toga je Svjetski kup u Zagrebu, a onda uzimamo pauzu od natjecanja i pripremat ćemo se za zadnji Svjetski kup. Nakon toga kreću završene pripreme za Tokio”, najavio je sezonu Martin Sinković.

Zima, koja još uvijek kalendarski traje, nije bila hladna što je dobro došlo Sinkovićima da se čamac stave na jarunsko jezero i polako se uigravaju za sve što ih čeka u narednom periodu.

“Već smo tri tjedna na vodi i ide nam dobro. Jedva čekamo utrke jer je to ono zašto treniramo”, rekao je Valent Sinković.

Komentiraj