SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ: SDP ne treba “copy-paste” Milanovića – podržat ću Miljenića, ako se kandidira

siniša hajdaš dončić

Na Iblerovom trgu danas se okuplja predsjedništvo SDP-a i pokreće proceduru izbora u stranci. Hajdaš Dončić poručio je SDP-u ne treba copy-paste Milanovića.

Zasad će u utrku za šefa stranke trojica kandidata – Ranko Ostojić, Tonino Picula i Domagoj Hajduković. Evo glavnih poruka Ostojića i Picule.

“Vrlo jasan stav oko antifašizma koji ne predstavlja polaganje vijenaca na spomenike partizanima, već se to živi svaki dan. Zaštita slabijih, obespravljenih,” poručuje Ostojić.

“Moja stranka predvodi demokratske procese i potiče razvoj Hrvatske. Osobno nikada nisam izbjegavao odgovornost spram svoje stranke, a pogotovo ne sada kad je u teškim trenucima”, kaže Picula.

Prema pisanju Večernjeg lista možemo očekivati kandidata još jedne struje u stranci, a izgledni su bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić ili bivši ministar rada Mirando Mrsić. U telefonskom razgovoru Mrsić nam je tek kratko rekao da će kad bude vrijeme obznaniti svoj stav oko kandidature. Da se neće kandidirati potvrdio je Siniša Hajdaš Dončić.

“Ako se gospodin Miljenić kandidira ja ću iz subjektivnih razloga, a i objektivnih, vjerojatno podržati njegovu kandidaturu ali neću sudjelovati u kampanji”, rekao je Hajdaš Dončić, prenosi Media servis.

Smatra da nasljednik Zorana Milanovića ne smije biti njegova preslika, već njegova suprotnost.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!