SINDIKATI TRAŽE REFERENDUM: Kako je Marko Pavić ukrao mirovine

mirovine, plakat

Uoči današnjeg glasanja o mirovinskoj reformi, sindikati su ispred Sabora zastupnicima poslali poruku – želimo referendum, a na jednom plakatu su poručili: “Kako je Marko ukrao mirovine”.

Izvor: Media servis

Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata:

“Svatko od zastupnika može pročitati našu poruku. S obzirom na to da su odbili sve prijedloge naših amandmana koje su u naše i svoje ime predstavili zastupnici oporbe u Saboru, danas im poručujemo da ćemo ih pričekati s prikupljanjem potpisa kada zatopli i nakon toga referendum. Ako nije bilo na ovaj način, onda ćemo ih prisiliti potpisima naroda da mijenjaju ono što su mogli promijeniti mirnim dogovorom. Tada će to još koštati, ali očito da u ovoj zemlji demokracija košta.”

Nakon svih razgovara koje su pokušali otvoriti i prijedloga kako poboljšati sustav, ništa se nije promijenilo, tvrdi Sever. Podsjetio je koje ključne zahtjeve imaju:

“Da se vrati sustav na 65 godina starosti za stjecanje prava na punu starosnu mirovinu, da se penalizacija uskladi s time da onaj kome nedostaje manje godina staža do pune mirovine bude manje penaliziran po mjesecu. Jednako tako predlagali smo da se uvede institut pola punog radnog vremena i pola mirovine, kako bi se omogućilo ljudima starije dobi da mogu raditi barem pola radnog vremena, ali ne da se vraćaju iz mirovine, nego da nastave raditi kod istog poslodavca u onom obliku u kojem još mogu.”

Komentiraj