SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA: Jagić rekao čovjeku “Je*i se”, a načalenik Rašić nije pokrenuo disciplinski

Godinu dana nakon javnog sramotnog ponašanja policijskog službenika Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske koji je građaninu prilikom davanja intervju opsovao, iz Sindikata policijskih službenika javljaju kako protiv navedenog službenika nije ni pokrenut disciplinski postupak.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Svjedoci smo prije godinu dana javnog sramotnog ponašanja policijskog službenika Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske koji je građaninu prilikom davanja intervju rekao: „JE*I SE“.

Tom prilikom smo pitali Marka Rašića, načelnika PU zagrebačke je li pokrenuo disciplinski postupak zbog takvog sramotnog i nedoličnog ponašanja podređenog mu policijskog službenika koji nam je tada s dopisom, koji je ovjerio pečatom i potpisom, odgovorio: citiramo: „provedenim provjerama utvrđeno je neprimjereno ponašanje policijskog službenika Dubravka Jagića povodom događaja 12. 10. 2020. godine, te je protiv imenovanog policijskog službenika pokrenut disciplinski postupak“.

Nakon godinu dana, kada je nastupila zastara za pokretanje disciplinskog postupka tražili smo odgovor od Službe disciplinskog sudovanja MUP-a čija nam je voditeljica koji odgovorila da se osoba Dubravko Jagić ne nalazi u evidencijama policijskih službenika protiv kojih se vodi/ili je vođen disciplinski postupak radi povrede službene dužnosti što znači da protiv Dubravka Jagića načelnik Marko Rašić nije ni pokrenuo disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti, iako nam je odgovorio da je i iako ga na to obvezuju zakonski propisi. U konkretnom slučaju nema niti ovlasti diskrecijskog prava odlučivanja već se disciplinski postupak pokreće po službenoj dužnosti pa je bio dužan pokrenuti postupak kada je disciplinska povreda počinjena čime je u konačnici zlorabio svoj položaj i ovlast.

Molimo da putem svojih medija obavijestite hrvatsku javnost o ovom skandaloznom ponašanju načelnika koje ne ulijeva niti malo povjerenje u policiju jer ako se tako može ponašati načelnik koji ovjerava svojim pečatom i potpisom neistinite sadržaje kako da onda građani vjeruju policiji, ako se najviši rukovoditelji u policiji ovako protuzakonito ponašaju.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!