SINDIKALIST JOVIĆ: ZET će morati povisiti cijenu karata – najvjerojatnije na 8 kuna

Predsjednik Sindikata ZET-a Dražen Jović jutros je u HTV-ovoj emisiji Studio 4 najavio poskupljenje karata uslijed rasta cijena energenata.

– Posve je jasno da, s obzirom na cijene derivata, na cijene plina, građevinskog materijala, nekakvu puzajuću inflaciju – posve je jasno da će doći i da treba doći do korekcije cijena ZET-ovih karata, rekao je Jović za HRT, te dodao je da je za cijenu karte od 4 kune, koja je najprodavanija u ZET-u, moguće kupiti 0,33 litre benzina.

– Teško je izračunati koliko bi točno trebala biti karta, ali vjerojatno će se kretati negdje oko 8 kuna, što bi bilo negdje otprilike realno s obzirom na trenutna poskupljenja, rekao je Jović.

Dodao je kako bi postojeće karte od 4, 7 i 10 kuna trebalo objediniti u jednu kartu s jedinstvenom cijenom.

Jović je rekao i da se subvencije ZET-a kreću u prosjeku od 500 do 700 milijuna kuna na godinu te da se subvencionira upravo razlika u kartama.

– Nikad ZET neće imati kartu u realnoj tržišnoj cijeni jer bi ona apsolutno bila neprihvatljiva krajnjim korisnicima, dodao je.

Jović smatra da će doći do poskupljenja komunalnih usluga. – S obzirom na derivate, cjelokupnu situaciju, mislim da građanima treba pošteno reći da će doći do poskupljenja. Ovakvo stanje sigurno je neodrživo što se tiče komunalnih usluga, od čistoće, prijevoza…, rekao je Jović.

Komentiraj