SINČIĆ PITAO U SABORU: Kako je Milijan Brkić unio u Hrvatsku 1,25 milijuna kuna?!

Podijelite članak

sinčić

Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida, danas je u Saboru kako je potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Milijan Brkić, unio 1,250.000 kuna iz Australije u Hrvatsku?

“Afera Kum i afera SMS zadnjih dana tresu hrvatsko društvo, tu se je pokazalo da između pravosuđa i između institucija postoji jedno paraobavještajno podzemlje koje uspješno premošćuje informacije. Upitao bih gospodina Miljana Brkića inače potpredsjednika Hrvatskog sabora da nam objasni nekoliko stvari”, rekao je Sinčić u uvodu.

Podsjetio je kako se protiv Milijana Brkića, na zahtjev USKOK-a, godine 2014. vodio porezni postupak.

“U tom postupku utvrđena je njegova imovina, od kredita Karlovačke banke do nekih drugih kredita. Osvrnut ću se na ugovore o zajmu iz 2010. i 2011. Prvi je od 250 tisuća kuna, a drugi je od milijun kuna, kojima je potpredsjednik Sabora iz Australije donio 1.250.000 kuna…S obzirom da u RH nije lako unijeti novac bez da se to evidentira u sustavu, toliki se novac morao evidentirati u sustavu. I dok se ribarnice, cvjećarnice svakodnevno nalaze pod terorom porezne uprave, poreznoj je upravi bilo dovoljno da je gospodin Brkić rekao ‘dao mi je brat'”, rekao je Sinčić.

Sinčić je potom naglasio kako će tražiti “da se gospodin potpredsjednik sam očituje i objasni na koji način je unio novac u RH. A ako od svega toga ne bude ništa adresa će biti saborsko istražno povjerenstvo”.

Pogledajte detalje na priloženoj snimci.

Komentiraj