SINČIĆ O KOLAKUŠIĆU: Mislio sam da je ohol i bahat, a onda sam mu dao glas i opet bih mu ga dao

Podijelite članak

Danima čitam iživljavanje pojedinih novinara i marginalnih političara zbog njegove odluke da neće izaći na parlamentarne izbore kao politička opcija kaže u svojoj objavi na društvenoj mreži Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Žiog zida, o Mislavu Kolakušiću koji je najavio odustajanje od parlamentarnih izbora, što je izazvalo u javnosti razne komentare i osude.

U objavi na Facebooku Sinčić nastavlja:

Kada se pojavio na političkoj sceni, mislio sam da je ohol i bahat. On je mislio da sam ja potkapacitirani anarhist.

A onda smo se upoznali.

U proteklih šest mjeseci proveo sam s njim sate. Niti jedne sekunde se nisam osjetio izdanim ili prevarenim. Dapače, nikad nisam upoznao političara, možda ni čovjeka, koji je toliko brutalno iskren koliko je on bio prema meni, ali i prema građanima.

Mjesecima ponavlja da u slučaju ako ne osvoji određeni broj glasova na predsjedničkim izborima, na parlamentarnim izborima neće sudjelovati.

Za razliku od postupka koji me šokirao prije koji mjesec, kada me nakon svih dogovora o rotaciji na izborno jutro dočekala poruka bivšeg kolege – želim u EU parlament – Mislav stoji iza svake svoje rečenice.
Rekao sam mu jučer u jednom trenutku: “Mislave, jesi li ti siguran? Teško mi je sve ovo čitati, jesi li 100% siguran, još se uvijek možeš predomisliti?”

A on mi kaže: “Ivane, što je čovjek koji se ne drži svoje riječi?”

Jedina njegova pogreška je što se zaletio prije koji mjesec za izjavom.

Teško mi je što smo ostali bez njega na nacionaloj razini, ali volim što je takav. Vjerujem da su osjećaji obostrani.

Veselim se raditi s njim, planirati buduće projekte, jer takve u redovima HDZ-a i SDP-a sigurno nećemo naći.

Hvala svima koji su mu dali glas. Okrećemo se našem radu.

Živi zid je do prije koji mjesec bio treća stranka u zemlji. Jučer je Nova TV objavila da smo nakon svih potresa četvrti u državi, za mjesec dana planiramo opet biti treći. :)

Hvala vam svima na podršci i na povjerenju unatoč svemu što smo prošli. Danas je to iza nas, a zbog vas gradimo priču koja će biti veća i jača nego ikad prije.

Komentiraj