ŠIMIĆU, UZALUD TI TRUD: Šibenik se već odlučio za Šukera

šimić, šuker

Izvršni odbor Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije jednoglasno je podržao kandidaturu Davora Šukera za predsjednika HNS-a.

Tako piše portal sibenik.in kojima je to kazao predsjednik županijskog saveza Željko Dulibić i to nakon što su na Šubićevcu kandidati iznijeli svoje programe.

Šibenik je bio prvo mjesto koje je službeno kao kandidat posjetio Dario Šimić, a uz njega su bili Mario Stanić, Stipe Pletikosa i Mario Jurić. Stigli su na Izvršni odbor Županijskog saveza i nešto više od sat vremena razgovarali su s članovima odbora, iza zatvorenih vrata.

“Važno je da dođeš i kažeš ono što imaš za reći. Mi to iz srca radimo, želimo stvarno vratiti povjerenje u hrvatski nogomet. Ja se nadam da su ljudi osjetili tu energiju. Osim vraćanja povjerenja, klubovi kao centar razvoja hrvatskog nogometa, mi želimo pomoći klubovima. Tu se zna da je Šibenik nositelj ove županije, mi želimo jak Šibenik, želimo da se Šibeniku pomogne i s novcima i sa znanjem, tako i ostalim klubovima koliko to bude moguće. Zato moramo vratiti povjerenje, uštedjeti neke novce, prihodovati, tako da možemo to raspodijeliti klubovima. Ako su svi zadovoljni ovakvim stanjem i ako je ovo nastavak nekakve agonije koja traje dugi niz godina, onda smo mi došli ponuditi nekakva rješenja. Mi osobno smatramo, a mislimo da je to mišljenje cijele hrvatske javnosti, da je nogomet na aparatima. Na koncu, to je rekao i Mišković prije mjesec dana u svojoj izjavi, da stremimo k amaterizmu”, kazao je Šimić.

Oglasio se i još jedan bivši reprezentativac Mario Stanić.

“Mi smo kroz naš program jasno argumentirali nekakve stvari u kojem smjeru treba ići. Ali, najvažnije je vratiti povjerenje. Zašto? Kad bude pozitivno ozračje počinju klijati mnoge druge želje. Mi smo zagovarali i da treba decentralizirati savez, ne može Zagreb biti centar moći i držati polugu moći”, rekao je Stanić.

U ime drugog kandidata Davora Šukera program je iznio potpredsjednik HNS-a Ante Kulušić, također iza zatvorenih vrata.

Izvijestio je Dulibić novinare koji su čekali ishod razgovora o ishodu glasanja:

“Izvršni odbor je donio jednoglasnu odluku da podrži kandidaturu Davora Šukera. Osobno, ne bih ocjenjivao programe, ali očito je ljudima iz klubova bio prihvatljiviji onaj Šukerov. To se prije svega odnosi na obećanje da će Šibensko- kninska županija od Saveza dobiti oko 100 tisuća eura u iduće četiri godine za ulaganje u infrastrukturu”, kazao je predsjednik Šibensko-kninskog NS-a.