SILOVAO I PRIJETIO: Muškarac (49) fizički napao ženu na Hvaru – podignuta optužnica

Zbog kaznenih djela silovanja i prijetnje Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 49-godišnjaka, doznaje se na odvjetništvu.

U priopćenju se kaže:

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je 7. listopada, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1972.) zbog počinjenog kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. KZ-a. (12. 10. 2021.)

Okrivljenom 49-godišnjaku se stavlja na teret da je 24. srpnja 2020. oko 22,00 sati na otoku Hvaru, uz prijetnju, počinio kazneno djelo silovanja na štetu oštećenice (1983.) usprkos njenom odbijanju i opiranju.
Okrivljenika se tereti i da je tijekom svibnja 2021. godine, u Hvaru, putem mobilnog telefona i društvenih mreža uputio joj prijetnje koje je ponovio i 21. svibnja 2021. putem mobilnog telefona.

Tereti ga se da ju je 23. svibnja 2021. oko 15,30 sati u Hvaru, fizički napao i tjelesno ju ozlijedio te joj otuđio mobilni telefon, kao i da joj je putem društvene mreže poslao prijeteću poruku što je sve kod oštećenice izazvalo ozbiljni strah i bojazan za vlastiti život i sigurnost.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlje mjere opreza iz članka 98. stavak 2. točka 3., 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku odnosno redovitog javljanja ovlaštenom policijskom službeniku, zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manjoj od sto metara i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!