SILOVANJE NA JADRANU: Austrijanka kaže da su dvojica pomagala trećem držeći ju, a Kanađanka da je i drogirana

djevojka, silovanje, nasilje

Za vikenda koji je za nama u policiju su na Jadranu stigle dvije prijave za silovanje. Žrtve su 18-godišnja Austrijanka i 25-godišnja Kanađanka.

Djevojka (25) iz Kanade prijavila je silovanje od strane nepoznatih muškaraca i to tijekom subote. Policiji je ispričala kako je  oko 2 sata u noći na splitskim Bačvicama upoznala trojicu nepoznatih mladića.

Nakon poznanstva i druženja na Bačvicama oni su joj, navodno, spremno ponudili prijevoz do stana koji je unajmila.

Tijekom vožnje je, kaže, popila neko piće te se poslije toga nije ničeg sjećala, a ujutro se probudila u postelji s nepoznatim muškarcem na području Žrnovnice.

Pretpostavlja da je drogirana nekakvim pićem i potom silovana.

U drugom slučaju navodnog silovanja opet su sudjelovala trojica nepoznatih muškaraca.

Sve se dogodilo u noći s nedjelje na ponedjeljak nešto iza ponoći, a 18-godišnja Austrijanka sve je ujutro u ponedjeljak prijavila bračkoj policiji.

Ona je, kako je ispričala, a piše Slobodna Dalmacija,  na plaži u Supetru u diskoteci te večeri upoznala jednog mladića.

Tvrdi kako ju je on poslije toga, uz pomoć druge dvojice svojih prijatelja, koji su je držali, nasilno spolno zlostavljao.

Naravno, to su optužbe, a koliko su vjerodostojne pokazat će istraga, pregledi i vještačenja.

Podsjetimo i kako je prije nekoliko dana zabilježen jedan slučaj na Hvaru kada je 21-godišnja Australka prijavila četiri godine starijeg državljanina Velike Britanije da ju je silovao.

Nakon prijave napustila je Hrvatsku i otišla u drugu zemlju također na odmor.

Britancu je oduzeta putovnica i svaki se dan mora javljati u splitsku policiju i sve do okončanja postupka.

Komentiraj