ŠIBENIK NAMUČIO HAJDUK: Do pobjede u 85. minuti – zabija Livaja

Hajduk i Šibenik igrali su na Poljudu u utakmici 18. kola SuperSport HNL-a.

Hajduk je dao od početka sve u napad, a Šibenik u kontre. I Šibenik je poveo u 13. minuti. Fantastična kontra. Čop je sjajno prošao, dao za Soldum koji odigrava na drugu gdje čeka Arai i pogađa za 0:1.

Tri minute kasnije opet prilika  za Šibenik… Lopta je preletjela Sentića, ali je iznenadila Mesu koji glavom puca u prvu stativu.

U 22, prilika za Hajduk nakon velikog pritiska. Nakon ubačaja Mikanovića lopta se odbila do Melnjaka koji puca, ali netko od je blokirao njegov udarac. Tri inute kasnije Kalik proimašuje s par metara. Hajduk ima posjed lopte od 70 posto.

U 36. minuti fenoimenalna obrana Rogića. Pucao je Mlakar s par metara, ali mreža Šibenika netaknuta. Obrani Rogiča pleskao je čak i trener Hajduka Leko. Ozlijedio se Soldo. Ulazi mladi Barnabas.

I u zadnjoj minuti iz velike gužve Hajduk je izjednačio. Kalik je zabio. Išla je VAR provjera zbog zaleđam ali gol je potom priznat. Kiša pljušti na Poljudu.

U drugom poluvremenu zbog kiše je sve teže kontrolirati loptu. Hajduk je krenuo po pobjedu, Šibenik mijenja. Izlaze Delić i Krolo, a ulaze Špeljak i Rak.

Prava opsada gla Hajduka. Awaziem dobija žuti zbog simuliranja. Ide Šibenik opet u kontre. U 65. je lijepo opalio Awaziem, ali Rogić brani. Šibenik se jako povukao. Igra se na njihovom dijelu terena. Kalinić umjesto Kalika u 80. minuti, Fossati umjesto Grgića.

I u 85. Hajduk vodi ni iz čega. Pogriješio je Perić i dao u noge LIvaji koji to ne promašuje.

Sastav Šibenika
Šibenik: Rogić, Mesa, Matić, Perić, Soldo, Mina, Delić, Krolo, Grdić, Arai, Čop
Sastav Hajduka
Hajduk: Sentić, Prpić, Borevković, Kalik, Livaja, Grgić, Melnjak, Krovinović, Mikanović, Awaziem, Mlakar