SEZONSKI PODUZETNICI I OBRTNICI: Ovakve korona mjere naš su kraj

Korona mjerama teško pogođeni sezonski poduzetnici i obrtnici, kako bi ukazali na svoj kraj, jutros su u 9 sati zatvorili svoje radnje i objekte što su obilježili i osmrtnicama te paljenjem lampiona.

Izvor: Media servis

Od nadležnih ministarstava traže da ih se uključi u radne skupine te žele ostvariti dijalog, međutim, njihovi dopisi i molbe ostali su bez odgovora, tvrde.

Podržavaju ih i ugostitelji koji bi, podsjetimo, sutra trebali s vladajućima definirati redizajnirane mjere za očuvanje radnih mjesta.

“Ako se nastavi s epidemiološkim mjerama, morat će se dizati cijene, čime će otjerati vlastite goste”, kaže Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja.

“Na sve te mjere smo mi pristali uz obećanje potpredsjednika Vlade Božinovića da ćemo razgovarati o obeštećenju Vlade za to što ne možemo biti financijski isplativi. U ovom trenutku, onaj koji ide poštivati apsolutno sve mjere teoretski je nemoguće sa istim ulaznim i prodajnim cijenama da bude ekonomski isplativ. Znači, najjeftinije je zatvoriti” tvrdi Medak.

Komentiraj