SEVILLA U PREDNOSTI: Kod kuće pobijedili Dinamo 3:1

Dinamo je gostovao kod kod Seville, a pobjednik će osigurati mjesto u osmini finala Europa lige.

Dinamo je dobro počeo i u petoj minuti u kontri Petković bježi obrani, imao je slobodnog Oršića, ali je stao i obrana je raščistila. Onda je u devetoj u svom stilu sjajno opalio Oršić s oko 25 metara, avratar je jedva to skrenuo u korner. Bila su tri kornera za redom.

I onda u 12, kazneni udarac za Sevillu. U kontri domaćina Livaković sjajno brani udarac Martiala, ali je potom išao na natrčalog Gomeza. Činilo se kako nije bilo kontakta, ali sudac je pokazao na 11 metara. Zabija Rakitić za 1:0.

U 25. dobar napad Seville, ali i obrana Dinama. Ocampos je odigrao povratnu loptu, ali sjajno je uklizao Ademi prije nego što je došla do Gomeza.

Sevilla ima posjed lopte, nešto pokušava, ali Dinamo stoji dobro u obrani, a igra se 39. minuta.

I onda 1:1 u 41. minuti – Mislav Oršić. Ristovski je ubacio, Carlos je ostao kratak u skoku, a Oršić si prsima primirio loptu i sigurno zabio. I onda u tri minute Sevilla zabija dva gola. Najprije u 44. Rakitić je ubacio, lopta se odbila do Ocamposa koji je pucao kroz gužvu, Livaković nije mogao ništa jer je lopta udarila nekog i promijenila smijer.

Bilo je to 2:1. I odmah potom kontra Seville, Gomez je dao do Martiala, Francuz je šutirao iz prve i neobranjivo pogodio. Traže Dinamovi igrači prekršaj na Bočkaju ranije u akciji, ali ništa od toga.

U nastavku kod Dinama Lauritsen umjesto Theophilea. U 53. čista prilika za Dinamo da se vrati u igru. Bočkaj je sjajno ubacio, puca Lauritsen i odlično  brani Bono, a potom Jurić iz čiste prilike puca ravno u vratara koji je bio na podu.

U 60. odličan prodor Dinama, loptu prima Ademi i ne dodaje posve samom Emreliju, već se sam spetljao. Tri minute kasnije opet dobar napad Dinama, Petković je servirao Ademiju, a on na nesreću puca u blok.

Dinamo napada, ali nema realizacije. Špikić i Moharrami ulaze umjesto Petkovića i Ristovskog. Ristovski je prije toga požutio zbog prigovora.

Sevilla je smirila utakmicu, kontrolira igru, drži rezultat. Iskusna i kvalitetna momčad. Deset je minuta do kraja. Dinamo kao da više ništa i ne može.