SEVERINA NAJAVILA: Večeras je dosta osobe “Ž” – ženetine koja godinama maršira gradovima

Uznak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima su u Hrvatskoj uskraćeni zakonski zajamčeni prekidi trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi, danas se u više hrvatskih gradova održava prosvjed pod nazivom “Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!”

Na prosvjede je pozvala i pjevačica Severina Vučković, a na Facebooku je objavila:

“Okupacija neke ženetine, koja se pojavila niotkud i godinama maršira gradovima, večeras je napokon gotova. Večeras je DOSTA osobe “Ž” koja javno, a ministar i liječnici tajno, radi/e protiv ŽENA i ZAKONA. Dosta je njezine SEKTE i svih njezinih sljedbenika, koji bez emocija, empatije, ljudskosti i suosjećanja (suprotno svom nazivu) zagovaraju ono što nema veze sa životom.

Večeras PRAVDA za Žene, Kćerke i Unuke.

DOSTA je! Danas u 18:00h u Rijeci (Jadranski trg), Osijeku (Trg slobode), Sisku (kod ure), Šibeniku (Poljana), Splitu (Narodni trg), Zadru (Narodni trg), Korčuli (Spomenik), Puli (Trg Portarata) i Zagrebu (Trg bana Jelačića), gdje i ja dolazim… Vidimo se.”, napisala je Severina.

Na kraju je i dodala: P.S. ilustraciju sam pronašla na Internetu i maknut ću je za par dana, jer mi je negledljiva.

Podsjetimo, osim u Zagrebu, građani i građanke prosvjeduju u Puli, Sisku, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Osijeku, Zadru i na Korčuli.

Prosvjedi u svim gradovima počinju u 18 sati.