ŠESTI DAN POTRAGE ZA MATEJEM: Mnogo je raznih priča – prijatelj otkrio novi detalj

Danima u Beogradu traje intenzivna potraga za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem koji je nestao u noći s 30. na 31. prosinac, no novih informacija u istrazi nažalost nema.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije za Media servis je potvrdilo da pripadnici Policijskog ureda za sigurnost na rijekama zajedno s kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka mladića patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale obje rijeke.

“Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti vezanih uz nestanak mladića i intenzivno tragaju za njim”, poručili su iz srbijanskog MUP-a.

”Nitko, ali baš nitko ne zna gdje je Matej trčeći ‘jurio’ po Beogradu. Nitko ne zna gdje je trčao. Jasno je od uličnog videonadzora da nije od nikog bježao jer ga nitko ne prati i ne trči za njime. Ja već danima buljim u sve što se može vidjeti i dobiti iz Beograda ne bih li primijetio nešto na tim snimkama, što nitko drugi nije primijetio”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju 35-godišnji Splićanin, inače prijatelj nestalog Mateja.

Dodaje kako smatra da je na snimkama otkrio bitan detalj.

“Na jednoj snimci, gdje se vidi kako Matej trči lijevom stranom ceste, po nogostupu, između zida i parkiranih automobila može se vidjeti da on dolazi gotovo do kraja te ulice, ali sjena koja se kretala dolaskom do pred kraj ulice više se ne kreće. Prema toj snimci, Mateja sam zadnji put vidio da se kao skriva, odnosno nestaje između dva parkirana automobila. Kao da je zastao između nekih parkiranih automobila i sagnuo se”, pojašnjava prijatelj.

Iz suprotnog smjera tada trčeći dolaze dvije osobe.

“I to trče dosta, onako, uplašeno. Jesu li oni vidjeli Mateja, koji je nedugo prije toga ‘nestao’ među tim automobilima, kako se na nejasnoj snimci može vidjeti. Ne znam zašto, ali imam osjećaj da su oni nešto vidjeli jer Matej ‘nestaje’ među automobilima neposredno, prije nego se ovo dvoje može vidjeti. Možda su oni ‘ključ’ istrage, možda bi srbijanska policija njih trebala pronaći i ispitati”, dodao je.