ŠEŠELJ OPET PRED VRATIMA HAGA: On tvrdi da tamo neće dobrovoljno – tada će ga vlasti morati uhititi

vojislav šešelj

Vojislav Šešelj, vođa radikala i haški optuženik za ratne zločine mogao bi izbjeći Hag jedino ako presuda, koja se očekuje krajem ožujka, bude oslobađajuća ili u visini najmanje dvije trećine vremena koje je on već proveo u zatvoru.

Ali, Šešelj se mora pojaviti u Hagu i tamo čuti svoju presudu i kakva mu je sudbina.

„Šešelj mora otići tamo i čuti presudu“, rekao je beogradskim „Večernjim novostima“ odvjetnik Toma Fila. „Naravno, osim ako Hag odluči da može ostati u Beogradu, što je teško povjerovati… Ako se suci odluče za kaznu koja predviđa više godina nego što je bio u ćeliji, mogu odlučiti da ostane u Hagu i tamo čeka pravosnažnu presudu.“

Podsjećamo kako je konačna presuda Šešelju nekoliko puta odgađana, a sada se očekuje krajem ožujka. Međutim iz Haga nema povratnih informacija o tome.

S druge pak strane Šešelj, koji je naprivremenoj slobodi već od studenog 2014. godine, više je puta javno govorio o tome kako ga presuda uopće ne zanima i da sigurno dobrovoljno neće u Hag. Tada će morati djelovati vlasti u Srbiji. Po nalogu Sudskog vijeća morat će ga uhititi i izručiti Hagu. (m. m.)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!