SERGEJ JAKIROVIĆ: Počašćen sam kao trener Dinama – bit ćemo agresivni, brzi, s udarcem na gol

Sergej Jakirović novi je trener Dinama a premijeru na klupi plavih imat će već za par dana kada na Makismir dolazi Sparta iz Praga u sklopu play-offa UEFA Europa lige.

“Hvala vam na dobrodošlici. Iznimno sam počašćen što sam postao trener GNK Dinama. Iznenađen sam, pomalo i šokantno, zato što sam se u dva kupao u moru, a u tri je sve već bilo gotovo. JEdnostavno, dogodilo se sve munjevito, ali takav je danas nogomet, jednostavno ponuda i potražnja. Mislim da je ovo prilika koja se ne događa često. Da sam sa svojim radom i kvalitetnim rezultatima, u posljednje tri godine zaslužio tu priliku. Eto, sad sam tu, nadam se da ćemo nastaviti dobro raditi, da ćemo pobjeđivati, dobro igrati, igrati napadački, otvoren nogomet. Da uveseljavamo sve navijače koji vole Dinamo”, rekao je u svom prvom razgovoru za stranice Dinama Jakirović.

Kako vam se čini Dinamo u ovoj sezoni?

“Meni Dinamo uvijek izgleda dobro. Ja nisam bio baš uspješan protiv Dinama, smatram da su to najbolji igrači u Hrvatskoj, teže stalno pobjeđivanju, da je klub posljednjih godina narastao, najbolji klub po rezultatima i svemu, mislim da svi mi koji se bavimo nogometom kao igrači i treneri težimo doći ovdje. Bez lažne skromnosti, za mene je ovo vrhunac što se tiče posla trenutno. Zato što sam ja ambiciozan, želim nešto napraviti i to prenijeti na svoju ekipu. To sam napravio u svakom klubu u kojemu sam radio. Vrlo je jednostavno. Daješ svaki dan sve od sebe, da bi dobro igrao, dobro se prezentirao, osigurao egzistenciju, napravio transfer, igrao za reprezentaciju i bez momčadi si nitko i ništa. Moraš se staviti u sklop momčadi da bi ti kao pojedinac napredovao”.

Slijede Sparta Prag pa Rijeka. Koji su ciljevi?

“Prioritet je uvijek prva sljedeća utakmica. Ako možemo ući u Europsku ligu treba za to sve napraviti. Konferencijska je osigurana. Naravno, treba sve napraviti da se osvoji prvenstvo. Da se ne lažemo. Prvenstvo je jako važno i bez dobrih nastupa i osvajanja naslova, nema ni Lige prvaka, ni pretkola, ni ničega. Morat ćemo tu dobro svi zapeti. Imamo određeni zaostatak, odgođene utakmice, tako da moramo sada biti pametni i posvetiti se prvoj sljedećoj da nam bude maksimalan fokus na toj sljedećoj”.

Tko je u vašem stožeru?

“Marko Salatović prvi asistent, Marin Ivančić kondicijski, Anđelo Roguljić analitičar, trener vratara Gojko Mrčila”.

Koja je vaša glavna trenerska karakteristika?

“Mislim da sam otvoren direktan jednostavan, da imam veliku energiju, da svoj karakter i mentalitet pokušavam prebaciti na svoje igrače. Dosta znam stvari. Dosta me puta prevarilo, izvaralo, kako god hoćete u mojoj igračkoj karijeri i mislim da znam u svakom trenutku kako se koji igrač osjeća. Tu sam otvoren za sve stvari. Van terena dat ću ti sve što želiš, ali želim zato na terenu da je učinak, da si maksimalan, tko ne bude maksimalan, nemamo što uopće pričati. Ovo je tvoj posao, radiš ono što voliš, nema ništa ljepše od toga, nije to duga karijera. Moraš biti prije svega zdrav, radimo sve da igrači vide da kroz trenažni proces napreduju, a to moj stožer doista svugdje uspijeva”.

Kakav Dinamo možemo očekivati?

“Agresivan, brz, okomit, to je ono što ja želim, da imamo posjed, da smo proaktivni u tom posjedu, da završavamo akcije s udarcem na gol, da stavimo pod pritisak protivnika, sve ono što prati nekakav moderan nogomet danas, ova momčad je to pokazivala prije, nema razloga da to ne pokazuje sada i ubuduće”, zaključio je Jakirović.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!