SEKS S DJEVOJČICOM: Slavonac (49) obljubio djevojčicu (14) – osuđen na 6 mjeseci zatvora

Zbog spolnih odnosa s 14-godišnjom djevojčicom, tijekom kojih je ostala i trudna, danas 49-godišnji Slavonac nepravomoćno je osuđen na 22 mjeseca zatvora.

Odmah mu je izrečena i djelomično uvjetna osuda, tako da zatvorska kazna iznosi šest mjeseci, dok se preostalih 16 mjeseci zatvora neće izvršiti ako u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo, piše Večernji list.

Presudu je objavio Županijski sud u Osijeku.

”U nakani zadovoljenja spolnog nagona, svjestan da je riječ o 14-godišnjem djetetu koje nema nikakvih spoznaja o seksualnosti, 49-godišnjak je s njom u više navrata imao dobrovoljni spolni odnos, uslijed čega je dijete ostalo trudno te je s 13 tjedana trudnoće obavilo pobačaj”, stoji u optužnici.

Počinio je tako, tereti se, teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Uhićen je lani u rujnu te je proveo približno pola godine iza rešetaka, a to mu se vrijeme uračunava u izrečenu kaznu, što znači da mu je, postane li presuda pravomoćna, ostalo desetak dana zatvora. Tri godine neće smjeti komunicirati s djevojčicom, odnosno do njezine punoljetnosti.

Optuženik je priznao krivnju. Nije sporio ništa iz optužnice, a navodio je da je s djevojčicom i njezinom majkom išao ginekologu, brinuo se o njoj te joj pomagao financijski. Izrazio je kajanje te poručio kako ”takvo što više nikada neće ponoviti”.

Pravu dob djevojčice, ustvrdio je na suđenju, saznao je tek kada je ostala trudna, odnosno nakon što je vidio njezinu liječničku dokumentaciju prije pobačaja.

Komentiraj