ŠEF WAGNERA: Uskoro ćemo zauzeti Bahmut, kandidirat ću se za predsjednika Ukrajine

Nema predaha na ukrajinskom tlu. Rusi neumoljivo granatiraju, a iako je zadnjih dana u fokusu Bahmut – stanje nije puno bajnije ni u ostatku zemlje. Više detalja dao je u svom noćašnjem obraćanju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Izvor: Media servis

“Regija Herson i sam grad, kojemu se okupator osvećuje za gubitke. Naše Zaporižje. Naši gradovi Donjecke i Luganske oblasti koje Rusija jednostavno želi spaliti. Naša regija Harkiv i grad Harkiv. Samo od početka ove godine – u manje od dva i pol mjeseca – više od četrdeset neprijateljskih projektila već je pogodilo Harkiv.”

Stanje već mjesecima teško i na području velike nuklearne elektrane, a tamo su zabilježeni – novi gubitci.

“U Zaporižju je ruski projektil pogodio gradsku ustanovu za održavanje života. U pograničnim područjima okupator je pucao po selima da zastraši ljude, da ih otjera. Ali Rusija tamo neće biti. Postala je sinonim za teror i bit će primjer poraza i pravedne kazne za ovaj teror. Kazna koju Kremlj ne može zaustaviti.”

Spomenimo i da je bitka kod Bahmuta postala najkrvavija i najdugotrajnija bitka u ruskoj invaziji na Ukrajinu. Čak 7 mjeseci traju borbe za taj grad, a poginuli su deseci tisuća vojnika. Šef plaćenika Wagner koji se bore za Rusiju u ovom ratu Jevgenij Prigožin poručio je da su na svega kilometar udaljenosti od centra Bahmuta, a osim toga najavio je i kandidaturu za predsjednika Ukrajine.

“Ako pobijedim na predsjedničkim izborima u Ukrajini, momci, onda će sve biti u redu, granate neće biti potrebne”, poručio je.

Dodajmo da je Ukrajina započela obuku pripadnika novoformirane Ofenzive garde. Nove, jurišne brigade imat će za zadatak zauzeti okupirani teritorij. Obuka će trajati između 2 i 4 mjeseca, stoga se za nekoliko mjeseci može očekivati velika protuofenziva kakvu smo već viđali kada su oslobođeni veliki dijelovi Ukrajine.