ŠEF STOŽERA K. G. KITAROVIĆ: Predsjednica donijela ogroman ugled Hrvatskoj – Milanovića očekujemo u 2. krugu

Ivan Anušić, šef stožera kampanje Kolinde Grabar Kitarović, inače osječko-baranjski župan, gostovao je na N1 televiziji i komentirao zašto predsjednica izlazi tek sada sa službenom kandidaturom za novi mandat.

“Kolinda Grabar Kitarović obnaša dužnost predsjednice i njoj je fokus i primarna zadaća baviti se onime što joj je primarna zadaća – biti predsjednica. Svi koji su dosad istaknuli kandidaturu imaju puno više vremena za kandidaturu i za kampanju, nego što ona ima. Čekalo se da se vrati nakon desetodnevnog posjeta SAD-u i sutra je taj lijepi sunčani dan kad će istaknuti svoju kandidaturu”, rekao je Anušić za N1.

Kao mogući datum održavanja prvog kruga predsjedničkih izbora spomenuo je 22. prosinca, a odredio se i koga očekuju u drugom krugu: “Mi smo svjesni da će netko doći, ali mislim da će u drugom krugu biti Zoran Milanović”.

O postignućima predsjednice u pet godoina Anušić je rekao kako je napravila ono što je zadaća predsjednika države. “A to je Hrvatsku u međunarodnoj zajednici i u Europskoj uniji postaviti na puno višu razinu. Ona je svojim aktivnostima i djelovanjem donijela ogroman ugled Hrvatskoj u svijetu. Ona je bila jasna u onome što će raditi u pet godina, i to je radila. U idućih pet godina baziramo se isključivo na ono što je pozitivno, baziramo se na Hrvatsku, puno dostignuća, govorimo o gospodarstvu, ekonomiji, demografiji, mladima, ugledu u Hrvatske u svijetu, koji je veći nego ikad”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!