ŠEF SDP-A POZVAO VLADAJUĆE: Podržite osnivanje saborskog istražnog povjerenstva

SDP je počeo s pripremama za lokalne izbore koji će se održati u svibnju iduće godine. Novi šef Peđa Grbin posjetio je Veliku Goricu čiji je gradonačelnik, HDZ-ov Dražen Barišić u istražnom zatvoru zbog upletenosti u korpucijsku aferu JANAF. Pozvao je vladajuće da podrže osnivanje saborskog istražnog povjerenstva.

Izvor: Media servis

“Mi na njih danas vrlo jasno apeliramo. Ako u prijedlogu za osnivanje istražnog povjerenstva ima nešto što vam ne odgovara – recite, sjesti ćemo, razgovarat ćemo i po potrebi promijeniti. Ali nemojte se skrivati iza tehnikalija da bi spriječili ono što je za Hrvatsku u ovom trenutku ključno, a to je da poduzmemo mjere kako bi otkrili što se događa s našim istragama, gdje postoji politički pritisak, zbog čega cure informacije i da stvorimo okvir da se to spriječi.”

SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan na okruglom stolu u Zadru okupila je brojne gradonačelnike i načelnike. Tema – socijaldemokratski prioriteti za ekonomski oporavak Europske unije od koronavirusa, plan oporavka te Višegodišnji financijski okvir

.”Čeka nas nažalost vrlo težak period oporavka od gospodarske krize, koju mi još ustvari kao posljedicu zdravstvene krize ne osjećamo sada do kraja. Razmijenit ćemo informacije o tome kako će EU uopće doći do novca, za financiranje novih radnih mjesta kako bi što prije izašli iz krize i na koje projekte će se novac u prvom redu trošiti.”

Komentiraj