ŠEF JANAFA I ZAPOŠLJAVAO: Duga je lista djece moćnika kojima je dao priliku Kovačević

Otkako je čelnik Janafa, moćni Dragan Kovačević, završio u Remetincu osumnjičen za primanje mita od 1,96 milijuna kuna, svako malo izlaze nove pojedinosti o tome čime se sve bavio i kako je pokazivao svoju moć.

Kovačević je bio čovjek s izuzetno dobrim vezama i to u svim strankama, pa nije nimalo čudno što je, kako reče jedan njegov poznanik, “uvijek bio spreman pomoći, izaći u susret, nazvati, učiniti uslugu, a one su sigurno dio razloga njegove dugovječnosti”.

Stoga i ne čudi dosta dugačka lista onih koje je Kovačević zaposlio u Janafu, naravno ne djecu tzv. običnih ljudi. Mlada pravnica Iva Delipetar jedna je od posljednjih s te liste, a ona je kći Ante Delipetra, pomoćnika ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića za ljudske potencijale, pišu 24sata.

U vrijeme njegova mandata u Janaf je stigla i Andreja Jović Bačić, kći glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića. Tu je i Ivana Duvnjak, nova partnerica šefa HSLS-a Darinka Kosora, koja ima iskustvo u naftom biznisu pa je tako i nju zaposlio.

Prošle je godine u Janafu zaposlen i Mario Klaus, sin Željka Klausa, iz moćnog Sindikata energetike, pod koji inače spada i Janaf. Dok je ministar državne imovine bio Goran Marić, njegova današnja snaha, a tada djevojka njegova sina, Mia, također je zaposlena u Janafu. Tad su odgovorili da je imala sve referencije. I nije tu kraj, pišu 24sata.

Komentiraj