SDP ZAGREBA: Osuđujemo nepristojno ponašanje Rešetića – razriješen je svih funkcija

Gradska organizacija SDP-a Zagreb oglasila se povodom incidenta koji se jučer dogodio na neformalnom sastanku u mjesnoj organizaciji Donji grad.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Osuđujemo neprimjereno i nepristojno ponašanje kolege Rešetića koji je svojim istupom izazvao štetu našoj organizaciji u Zagrebu, ali i cijeloj stranci. Ovakvo ponašanje nije u skladu s našim socijaldemokratskim vrijednostima, niti je primjereno međuljudskim odnosima u našoj stranci i mi ga ne možemo, niti želimo tolerirati.

U SDP-u možemo razmjenjivati ideje, rješenja, viziju kakav SDP želimo graditi u Zagrebu u budućnosti i očekujemo da se upravo na tome temelje i svi razgovori i sva sučeljavanja koja su pred nama u narednim unutarstranačkim izborima za Gradsku organizaciju Grada Zagreba.

Jednako tako, vjerujemo da će sve kolege i kolegice u svojim javnim istupima u medijima i na društvenim mrežama prezentirati svoje ideje o budućnosti stranke i socijaldemokracije kao najvažniju temu svojeg političkog djelovanja i rada, jer samo tako će SDP biti snažnija stranka spremna nuditi rješenja za građane Grada Zagreba.

Marijan Rešetić razriješen je sa svih stranačkih funkcija i više neće obnašati dužnost povjerenika za Trešnjevku Jug te će se protiv njega pokrenuti stranački stegovni postupak.”

Podsjetimo, Rešetić je pod utjecajem alkohola na sastanku među ostalim izrekao niz uvreda i prijetnji, a vrijeđao je i Danicu Juričić kandidatkinju za čelnicu zagrebačkog SDP-a.