SDP SE POJAČAVA: Nezavisni Renato Petek postao član – javio se Gordan Maras

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek objavio je kako će političke vrijednosti za koje se zalagao kao nezavisni, sada zastupati kao član SDP-a, te da će se kandidirati na unutarstranačkim izborima.

Petek na Facebooku piše:

“Političke vrijednosti za koje sam se zalagao kao nezavisni gradski zastupnik, sada ću zastupati kao član SDP-a. Kao i do sada, želim snažno i aktivno djelovati, no od sada i unutar stranke, prvenstveno na razini grada Zagreba. Doprinjet ću obnovi organizacije kako bi što efikasnije djelovala i bila na raspolaganju građanima, rješavajući brojne nagomilane probleme Zagrepčana. Stoga ću se angažirati i kandidirati na skorašnjim unutarstranačkim izborima.

U proteklih nekoliko mjeseci, posebno nakon lokalnih izbora na koje sam izašao zajedno sa SDP-om, razgovarao sam s predsjednikom stranke Grbinom i nekoliko istaknutih članova oko mog ulaska u SDP, zajedno s timom nezavisnih kolegica i kolega s kojima više godina surađujem. Dio njih su formalizirali članstvo, a ostali će pomagati kroz Savjete SDP-a.

Što se tiče mog stila i načina rada te aktivnosti vezanih uz rješavanje problema građana, zaštite ranjivih skupina, borbe protiv korupcije i za opću transparentnost, ništa se neće promijeniti. Moje vrijednosti i ciljevi ostaju isti i naravno, preklapaju se sa stavovima i vrijednostima socijaldemokracije i SDP-a”.

Na Petekovo učlanjenje na Facebooku se osvrnuo i Gordan Maras.

”Drago mi je da je Renato Petek ušao u stranku. Napravio je to zadnjih dana pred raspisivanje unutarstračkih izbora kako bi se mogao za nešto kandidirati. Primio ga je neki povjerenik.

Nasuprot njega mene je ispisao bez ikakvog razloga jedan anonimac, pa sam morao podnijeti zahtjev pred dva mjeseca, ali kažu Račan i Grbin da moram čekati da prođu unutarstranački izbori pa će novo Zg vodstvo vidjeti hoće li me primiti.

Kako je to jadno. Na njihovom mjestu mene bi bilo sram jer u životu moraš imati principe i biti čovjek”, napisao je Maras.

Ali nije tu kraj, jer je Petek znakovito zahvalio Marasu:

“Hvala kolegi Marasu na čestitci. Drago mi je, vjerujem i njemu, da se SDP Grada Zagreba uspješno čisti od onih kadrova kojima je u prvom planu bila osobna do(bro)bit, a neke je u stranku primio još Milan Bandić. Uz stisak ruke i šeretski osmijeh. Okrenimo novu stranicu i radimo zajedno na jačanju zagrebačke organizacije SDP-a kojoj će u fokusu biti rješavanje problema Zagrepčana uz brigu o socijalnoj pravednosti, jednakosti i solidarnosti.”