SDP PORUČIO: Isticanjem “ZDS” potpiruju se ideološke podjele za nečiju predizbornu kampanju

Iz SDP-a su reagirali na incident koji se dogodio kada je predsjednik RH Zoran Milanović napustio Okučane gdje se obilježavala akcija Bljesak iz Domovinskog rata.

Podsjećamo, učinio je to zbog toga što su se neki pojavili s majicvama na kojima je pisalo “Za dom spremni”, što je ocijenio nečijom namjerom i provokacijom.

U situaciji kad veliki dio naših građana ostaje bez posla, bez mogućnosti za osiguravanjem dostojnih uvjeta života, kad su u strahu od širenja epidemije i njenih posljedica, nedopustivo je da pojedinci provokacijama, isticanjem pozdrava “Za dom spremni”, potpiruju ideološke podjele koje će nekome poslužiti u predizbornoj kampanji. SDP osuđuje takve postupke i skretanje pozornosti sa časnih osloboditelja i akcije Bljesak.

Ranije je SDP objavio kako su odali počast poginulima u akciji Bljesak:

Danas se s ponosom i tugom prisjećamo svih branitelja žrtava Domovinskog rata, a pogotovo onih koji su stradali u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak.

Njihova žrtva bez koje ne bi bilo današnje Hrvatske nas obvezuje da gradimo bolje, modernije, naprednije i civiliziranije društvo.

Izaslanstvo SDP-a predvođeno predsjednikom Savjeta za ratne veterane Brodsko-posavske županije Josipom Kikićem poklonilo se poginulim hrvatskim braniteljima u VRO “Bljesak”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/sdphrvatske/posts/10157989550320519?” bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/sdphrvatske/posts/10157989304325519?” bottom=”30″]

Komentiraj