SDP OPET PRED BUROM: Nakon nesuglasica s Klubom zastupnika, Predsjedništvo preuzelo upravljanje Klubom

Nakon što je novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin predložio neke promjene Saborski klub SDP-a odbio je prijedloge Predsjedništva nakon zahtjeva Peđe Grbina da se glasa o svim prijedlozima zajedno.

Podsjećamo kako je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno prihvatilo sve kadrovske prijedloge novog predsjednika stranke Peđe Grbina, Klub zastupnika je to odbio.

Grbin je tražio od saborskog Kluba da glasaju u paketu o svim promjenama, između ostalog da Sabina Glasovac bude potpredsjednica Sabora, da Grbin preuzme saborski Klub itd, no velika većina saborskog Kluba SDP-a odbila je zahtjev predsjednika stranke.

Očito neka imena i rješenja nisu prihvatljiva saborskom Klubu, koji će održati novu sjednicu sutra. Zanimljivo da je Grbin prozvao sada i bivšeg predsjednika Davora Bernardića.

“Izuzetno je nekorektno od Bernardića što je, nakon što dva mjeseca nije radio ništa, sada došao na sjednicu i osporio našu odluku. Ovo nije moj poraz, ovo je pljuska članovima od onih koji od SDP-a Hrvatske žele raditi show”, prenosi N1.

Nakon što se ponovno sastalo Predsjedništvo ono je odlučilo preuzeti upravljanje Klubom.

Predsjedništvo je donijelo odluku da će bez obzira na glasanje u Klubu provesti najavljene izmjene, vodeći se činjenicom da je Statut stranke jači od Poslovnika Kluba zastupnika.

“Ovo je prvi put u povijesti da je Klub zastupnika odbio odluke predsjednika stranke. Sukladno ovlastima koje ima Predsjedništvo kao tijelo stranke, ono je preuzelo upravljanje Klubom. I te odluke koje je predložio predsjednik, a podržalo Predsjedništvo će se uputiti Saboru da te odluke i prihvati”, pojasnio je novinarima član Predsjedništva Mišo Krstičević.

Premda nije htio odgovarati na pitanja, to znači da se prema Statutu neće poštivati večerašnja odbijenica Kluba Grbinu nego će se predložene rošade na saborskim dužnostima proslijediti na odlučivanje izravno Saboru, piše N1.