SDP ODLUČIO: Željko Sabo nije više član – raspuštena zagrebačka organizacija

Glavni odbor SDP-a održao je online sjednicu na kojoj je Željko Sabo izbačen iz SDP-a sa 70 članova glavnog odbora koji su glasali za taj prijedlog, 8 protiv i 4 suzdržana.

Donijeta je i odluke o raspuštanju tijela gradske organizacije Grada Zagreba. Odluka je donešena s 65 glasova za i 15 protiv.

“Odluke svakako nisu bile lake, ali su bile nužne. Gradska organizacija SDP-a nije funkcionirala, zagrezila je u klijentelizam. Donijeli smo je kako gradili bolji SDP. Pred nama su izuzetno važni lokalni izbori na kojima Milanu Bandiću nakon 20 godina treba reći dosta. Sabu smo morali isključiti iz SDP-a i odluka je donijeta jer se zalažemo za vrijednosti socijaldemokracije i za vladavinu prava. Politička odgovornost je daleko šira od kaznene”, poručio je Peđa Grbin.

“Ako želimo očistiti Hrvatsku od korupcije onda moramo krenuti od sebe”, kaže Grbin.

Rekao je kako očekuje dobar rezultat na lokalnim izborima u većini gradova, ali i u Zagrebu.

“Što se tiče kandidata, danas smo rasputili tijela zagrebačkog SDP-a imenovan je povjerenik i ima zadaću obaviti razgovore s članovima i članicama SDP-a s i onda u konzultacijama vidjeti tko bi bio kandidat za Zagreb”, rekao je Grbin.

Na pitanje novinara o mogućoj kandidaturi Joška Klisovića Grbin je rekao kako bi bio jako sretan da on bude gradonačelnik Zagreba.

Komentiraj