SDP O NASLJEDNIKU DALIĆ: S obzirom da se radi o Titanik Vladi vjerojatno Ivan Vrdoljak Karpatia

Podijelite članak
Foto: SDP
Foto: SDP

Odlazak Martine Dalić nije dovoljan jer je premijer stvorio okruženje u kojem se djelovalo poručili su iz SDP-a, u kojem očekuju i izvještaj SOA-e.

Premijer Plenković ne može reći da nije znao što se događalo prilikom izrade zakona. rekao je SDP-ov Franko Vidović.

“Tu se radi o pogodovanju jednoj grupi ljudi, koji su prethodno pripremili zakonski okvir, a onda zaradili milijune. Tu se radi praktički o kriminalu koji je težak pola milijarde kuna. Ono što mi tražimo je da premijer podnese ostavku. Sustav koji je on stvorio dok je on tu će se i održavati”, kazao je Vidović.

Ranko Ostojić rekao je da je zatražio od SOA-e odgovore kako je komunikacija članova vlade tako izložena, tko su bili sudionici pregledavanja mailova prošle godine i kako tada nije bilo vidljivo da ima nezakonitosti, kaže da će pričekati da SOA obavi posao, ali upozoravaju:

“Ukoliko je nekim slučajem, ja vjerujem da je SOA korektno obavila posao, ukoliko je SOA izvijestila predsjednicu ili premijera, onda se radi o zataškavanju ovih mailova.”

Ostojić kaže da će SDP u saboru kroz proceduru inzistirati na odlasku ove vlade. Eventualno izglasavanje nepovjerenja Vladi prva je prilika za odlučivanje.

“O tome hoće li dozvoliti da ova vlada ponovi iste stvari. Ovo je evidentno da se radi protiv interesa RH i ukoliko pripadnici Kluba nacionalnih manjina i svi drugi budu spremni tako nešto podržati, onda su sudionici u tom procesu.”

Govoreći o izvoru mailova Ostojić ipak u prvi plan stavlja sadržaj.

“Sadržaj je po meni najvažniji. Samo puštanje je dodatni problem. Ne mogu nagađati tko bi bio. Jesu li to ljudi koji su bili uključeni, jeli to netko iz službe, je li netko ko je to zaprimio. Radi li se o unutarstranačkom sukobu ili ne zaista ne bih htio nagađati, ali govori o sustavu. Sustav nema sposobnosti da se od ovog obrani i to nije dobro.”

Tko bi mogao biti zamjena za Dalić SDP-ovci nisu htjeli nagađati.

“Vjerojatno netko iz Borga.” “Ali obzirom da se radi o Titanik Vladi vjerojatno Ivan Vrdoljak Karpatia.”

Komentiraj