SDP DONIO ODLUKU: Glasom za opoziv Oreškovića iskazati će nepovjerenje cijeloj Vladi

zoran milanović

Na izvanrednoj sjednici nedaleko od Zagreba predsjedništvo SDP-a zauzelo je svoj stav o političkoj krizi u kojoj se našla Hrvatska.

Pokrene li HDZ opoziv premijera i dođe li on na glasovanje prije njihova zahtjeva za smjenom Tomislava Karamarka, SDP će glasovati za opoziv.

Jer, za SDP to je glasovanje protiv cijele vlade. Na taj način srušili bi i sve ministre protiv kojih su bili u Vladi, kao npr. ministra Hasanbegovića, Nakića, Šikića…

Ne postoji način na koji bi SDP mogao opravdati da ne bude za opoziv Oreškovića, smatrajući da bi podržavanje premijera donijelo brojne zamjerke.

Sutra će se o svemu, nakon što čuje odluke iz HDZ-a, javno oglasiti i Zoran Milanović.

Osim glasovanja o nepovjerenju cijeloj vladi, SDP će tražiti da se odmah raspusti Sabor i da predsjednica raspiše izbore.

Nikakva preslagivanja za SDP ne dolaze u obzir. Jer vrh stranke smatra kako bi to bilo dodatno mučenje i gubljenje vremena.

Vrh SDP-a večeras oko 19 sati izvanredno se sastao nedaleko od Zagreba. Donesena je odluka da ukoliko HDZ u Saboru zatraži opoziv premijera Tihomira Oreškovića, SDP će također za njega glasovati.