SAZVANA VELIKA POROTA: Proširena istraga oko američkih predsjedničkih izbora 2016.

donald trump

Posebni tužitelj Robert Mueller sazvao je veliku porotu kako bi istražio navodnu rusku umiješanost u američke izbore 2016. godine.

Američki list The Wall Street Journal navodi kako je bivši direktor FBI-a Mueller proširio istragu i sazvao veliku porotu, a njegov pravnički tim razmatra je li postojao dosluh između Rusije i Trumpovog izbornog stožera.

Velika porota je skupina običnih građana koja, radeći iza zatvorenih vrata, razmatra dokaze i moguća kaznena djela koja istražuje tužitelj i odlučuje o tome treba li podnijeti kaznene prijave. Trumpov odvjetnik kazao je kako je Bijela kuća spremna za kooperaciju s Muellerom te da podržava sve što će brže dovesti do zaključka njegovog rada.

Američki predsjednik Donald Trump reagirao je na skupu u Zapadnoj Virginiji:

“Priča o Rusiji je potpuna izmišljotina. To je samo izgovor za izgubljene izbore u povijesti američke politike. To je sve”, rekao je Trump. Reuters javlja da će velika porota izdati sudske pozive vezano uz sastanak u lipnju 2016. između skupine Rusa i Trumpovog sina Donalda mlađeg, njegova zeta Jareda Kushnera i bivšeg predsjednika kampanje Paula Manaforta. Moskva je negirala optužbe o miješanju u američke izbore.

Komentiraj