SASTANAK HDZ – MANJINE: Obje strane tvrde da su pred dogovorom – Hasanbegovića nitko ne spominje

Andrej Plenković

Andrej Plenković i Milorad Pupovac obratili su se medijima nakon sastanka HDZ-a i zastupnika nacionalnih manjina.

“Na temelju njihovog prijedloga, precizno smo dogovorili koje ćemo elemente iz prijedloga uvrstiti u budući program Vlade. To je temeljeno na nizu zakona i prava. HDZ-u je želja da svih osam zastupnika podržava buduću hrvatsku vladu, i u cilju kvalitetne provedbe programa i sredstava za nacionalne manjine idućih godina”, kazao je Plenković.

“Uspjeli smo se usuglasiti da te točke budu ugrađene u zajednički program Vlade za iduće četiri godine. Ostalo je još da usuglasimo programske točke za svaku manjinsku zajednicu koju predstavlja nas osam. Te točke su posebno važne i značajne za ostvarivanje konkretnih prava pripadnika nacionalnih manjina koje zastupamo, i vjerujemo da ćemo ih usuglasiti, te imati sve pretpostavke da pregovore privedemo kraju”, kazao je Pupovac, koji na putanje novinara nije želio ništa komentirati u svezi Zlatka Hasanbegovića, već je rekao: “Mi smo danas razgovarali o temeljnim pravima nacionalnih manjina i o tome kako ćemo pristupiti posebnim točkama u drugom krugu, a o svim drugim aspektima nismo razgovarali”.

Podsjetimo, Pupovac je rekao kako neće surađivati s vladom u kojoj bi bio Hasanbegović

Pomogao mu je i svojim uskakanjem i Plenković koji je rekao: “Nikakvog razgovora niti s kolegama iz Mosta niti s nacionalnim manjinama o sastavu vlade i pojedinim ministrima nije bilo. O sastavu odlučuje onaj koji dobije od predsjednice dozvolu da sastavlja vladu”.