SASTALI SE VUČIĆ I MICHEL: Hoće li Srbija uvesti sankcije Rusiji?

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom.

Izvor: Media servis

Vučić je na konferenciji za medije rekao kako je Michel na veoma snažan način istaknuo očekivanje i želju da se Srbija pridruži sankcijama protiv Rusije.

“Rat u Ukrajini je uzdrmao čitav kontinent”, rekao je Michel dodajući kako je poslije covida-19 došlo vrijeme “da štitimo jedni druge”.

“Želimo dati konkretne benefite svim građanima Srbije i svim partnerima u regiji, početi s konkretnom realizacijom tijekom pristupnih pregovora, a ne čekati da se završe”, rekao je Michel.

Predložio je i da se dva puta godišnje održavaju sastanci na zajedničkoj razini u okviru europske političke zajednice, a prva prilika za to bit će summit u Bruxellesu koji će se održati 23. lipnja.

Vučić je izjavio kako pridruživanje EU za Srbiju ne predstavlja samo emocionalno pitanje već i pitanje razuma s obzirom da zemlje Unije sudjeluju sa 67 posto ukupnih investicija u Srbiji.

Poručio je i kako u ideji koju zagovaraju Michel i francuski predsjednik Emmanuel Macron ne vidi teorije zavjere niti zamjenu za pridruživanje Uniji nego kao korak naprijed.