SANDRA SPREMNA ZA EP: Dat ću sve od sebe, dobro smo radili i znam da vrijedim

Hrvatska atletičarka Sandra Perković odradila je završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine od 19. do 27. kolovoza održava u Budimpešti.

Izvor: Media servis

Sandra sutra putuje na natjecanje, a sezona za našu najbolju atletičarku bila je turbulentna.

“Sezona je bila dosta čupava, jako smo se dobro pripremili, do trećeg mjeseca smo bili u izvrsnoj formi. Veselili smo se prvom natjecanju koje je trebalo biti krajem četvrtog mjeseca, no onda se dogodila povreda. Puknuće zadnje lože i tetive desne noge što me bacilo unazad. Sada sam nakon dugo vremena sretna što je Budimpešta došla, sretna sam što sam dobro. Koliko ću vrijedit vidjet ćemo u nedjelju, a onda se nadam i u utorak u finalu”, rekla je naša proslavljena diskašica.

Sandra ne želi ništa najavljivati jer je sport nepredvidiv.

“Atletika je koliko zanimljiv, toliko i opasan sport. Ponekad možete biti u top formi i ne uzeti medalju jer se tako poklope stvari na natjecanju. Više puta kada sam bila spremna za zlato vratila sam se sa srebrom. Ne želim ništa najavljivati, želim samo taj dan biti dobro i da se osjećam motivirano. Znam da ću dati sve od sebe kao i uvijek, ne trebam ništa braniti, već sam sakupila popriličnu kolekciju medalja sa Svjetskih prvenstava. Želim tamo otić i uživat, znam da vrijedim i da smo dobro radili, znam da mogu bacit. Isto tako sam svjesna da bi me jedino savršeni hitac mogao dovesti do zlata”, rekla je Perković.

Konkurencija u ženskom disku bit će jaka, u užem krugu onih koji se nadaju medalji ima barem 6-7 diskašica.

“Tu su tri Njemice koje su bacale preko 66 metara, tu je Valerie Allman, kao i novopečena svjetska prvakinja Feng, ne smijemo zaboraviti ni Van Klinken koja se vratila iz Amerike. Jako puno je djevojaka u kandidaturi za osvajanje odličja na Svjetskom prvenstvu. Ona koja će imati najbolji dan i koja se najbolje pripremila u ovom periodu će to i osvojiti. Jedino se sa sigurnošću može reći da će svaka doći spremna i motivirana jer medalja na SP-u je velika stvar”, objasnila je Sandra.

Nakon Budimpešte još je nekoliko važnih natjecanja ostalo za Sandru.

“Očekujem da budem zdrava za početak, a poslije SP-a u Budimpešti očekuje me Dijamantna liga u Xiamenu, prebačena je iz Shenzena. Nakon toga naš najdraži miting Hanžek i finale Dijamantne lige, onda je ova sezona gotova i čeka nas priprema za ono što nas čeka sljedeće godine, a to je Pariz”, zaključila je naša najbolja atletičarka.

Kvalifikacije za ženski disk na rasporedu su u nedjelju, a finale će biti dva dana kasnije, u utorak.