SANDRA PERKOVIĆ NAJAVILA HANŽEK: Tu bi mogla opet vratiti osmijeh na svoje lice

Deset je dana preostalo do početka atletskog spektakla – 73. Boris Hanžeković memorijala, najstarije sportske priredbe u Hrvatskoj koja se održava od 1951. godine u čast tragično preminulom atletičaru Borisu Hanžekoviću.

Izvor: Media servis

Ovogodišnje izdanje trajat će tri dana, od 8. do 10. rujna, i to na tri lokacije, baš kao i prošle godine. Miting starta Zagreb City Challengeom na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu kojeg će biti održano natjecanje u skoku u dalj za atletičare i atletičarke. Nakon toga se manifestacija, dan poslije, seli na zagrebačke fontane gdje se održava memorijal Ivana Ivančića. Posljednjeg dana mitinga najbolji atletičari i atletičarke nastupat će na stadionu Mladosti na Savi.

“Na ovogodišnjem Boris Hanžeković memorijalu očekujemo sjajne rezultate od naših atletičara od Sandre, Filipa, Martina, Marine i svih onih dragih gostiju, koji dolaze, svjetskih prvaka, svjetskih osvajača medalja, s nedavno održanog Svjetskog prvenstva, olimpijskih pobjednika. Pozivamo sve Zagrepčane i sve ljude iz Hrvatske da dođu vidjeti zasigurno najveći atletski spektakl”, poručio je Natko Bošnjak, projekt menadžer Boris Hanžeković memorijala.

Jedan od predstavnika Hrvatske na SP-u u Budimpešti bio je Marino Bloudek. On je u utrci na 800 metara završio 27., te mu je do polufinala nedostajalo jako malo. Na Hanžeku će imati jaku konkurenciju koju predvodi brončani iz Budimpešte, Britanac Ben Pattison. Bloudek će imati dobro društvo u lovu na svoj novi osobni rekord.

“Mislim da sam spreman da trčim ispod 01:46, to se trebalo već i odradit ove sezone, ali u sklopu svih natjecanja, skupljanja renking bodova nismo uspjeli. Hanžek je moj domaći teren, obožavam ovo natjecanje, odlična je publika i atmosfera, konkurencija će biti zanimljiva. Najavio sam napad na vrijeme ispod 01:46”, rekao je naš 800-metraš.

Još jača konkurencija bit će na muškom disku jer dolaze srebrni sa SP-a Slovenac Kristjan Čeh te Australac Matthew Denny koji je završio četvrti u finalu.

“Boris Hanžeković memorijal je uvijek imao sve discipline na vrhunskom nivou. Tu je vrh bacanja diska, veselim se bacat s njima. To su moji dugogodišnji prijatelji tako da će biti zabavno i dobar fajt”, rekao je Martin Marković, najbolji hrvatski bacač diska.

Ono što svi uvijek vole vidjet je žensko natjecanje u bacanju diska jer nastupa Sandra Perković, bivša olimpijska i svjetska prvakinja te naša najbolja atletičarka. Sandra je imala tešku sezonu u kojoj je imala problema s ozljedama, a u Budimpešti je na SP-u završila na petoj poziciji.

“Kada su se dojmovi slegli shvatila sam da nakon svega što sam prošla ove sezone 66.57 je novi najbolji rezultat sezone, opet je to debelo preko olimpijske norme. Djevojke su bacale stravično dobro što mi je drago jer znam da će iduća godina biti još uzbudljivija i još bolja, nadam se da ću se i ja priključiti toj eliti”, rekla je Sandra te je dodala:

“Pošto znam da je konkunrencija uvijek žestoka, do pobjede nije bilo nikada lako doći pa neće ni ove godine. Bit će teško, ja ću dati sve od sebe kao i uvijek. Veselim se velikom broju navijača, svojih navijača. Hanžek bi mogao biti jedno divno mjesto gdje bih ja mogla opet vratiti osmijeh na svoje lice, završiti sezonu kako Bog zapovijeda i spremiti se za ono što nas čeka, za IO u Parizu iduće godine i EP u Rimu početkom lipnja.”