SANDRA ELKASEVIĆ: U Rim idem braniti šest europskih titula, a u Pariz dva olimpijska zlata

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Elkasević u svojevrsnoj je karanteni od 1. siječnja do 15. rujna radi priprema za dva velika nastupa – Europsko prvenstvo u Rimu te Olimpijske igre u Parizu.

Izvor: Media servis

Pratitelji sporta, čak ni oni površni, neće se iznenaditi kad shvate da se iza imena Sandra Elkasević “krije” najbolja hrvatska sportašica prošlog desetljeća, Sandra Perković. Čini se da nakon dugogodišnje dominacije Blanke Vlašić i nje same, “vlast” preuzele osvajačice odličja u borilačkim sportovima.

Za Hrvatski olimpijski odbor izjavila je:

“Atletika je kraljica sportova i zasluženo smo Blanka i ja opravdale taj naziv i još uvijek držimo zajedno uvjerljivo prvo mjesto po broju titula. Izuzetno sam sretna i ponosna što se sport u Hrvatskoj razvija iz godine u godinu, pogotovo u ženskim kategorijama. Već dugi niz godina postižemo vrhunske rezultate i u ostalim sportovima.”

Nakon samo jednog natjecanja bez odličja mnogi su skloni zaključiti da je Sandrino vrijeme velikih odličja prošlo.

“Vrijeme će pokazati, a nagađanja prepuštam onima koji se time bave”, dodala je Sandra.

Plan za ovu sezonu je odrađivanje priprema van Zagreba u toplijim krajevima, a to će se i ostvariti. Dvostruku olimpijsku pobjednicu i šesterostruku europsku prvakinju suvišno je pitati koji su joj ciljevi, no može li bacati ponovno preko 70 metara?

“Želje i ciljevi su uvijek isti, ali idemo korak po korak. Mi radimo, mi sanjamo, mi želimo i dat ćemo sve da naši navijači budu najponosniji”, kaže Sandra za kraj.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!