SANDRA BENČIĆ: Ne zanosimo se anketama, treba i dalje raditi s građanima

O izjavama da se, navodno, masovno uništavaju dokumenti u Holdingu i Gradskoj upravi, koje je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević nazvala objedama i zlonamjernima, u Saboru se oglasila i Sandra Benčić iz platforme Možemo.

Izvor: Media servis

“Radi se o anonimnim prijavama od strane ljudi koji tvrde da rade u Gradu, u Holdingu. Ne možemo reći da je to apsolutno točno, ne možemo to ni provjeriti. Došlo nam je više takvih dojava. Ponavljam, pravo stanje stvari ćemo znati kad se uđe u upravljanje gradom i kad vidjeti nedostaje li neka dokumentacija ili ne.

“Svi dokumenti imaju svoj urudžbeni broj, ne znam kako bi mogli nestati, rekla je Pavičić Vukičević, a Benčić komentirala. “Još uvijek imam veliku skepsu prema svemu što dolazi iz Gradske uprave Grada Zagreba, ne mogu vjerovati njezinim riječima, ali apeliram na sve djelatnike Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga da zaista se drže zakona i da ne otežavaju prijenos vlasti.”

Komentirala je i ankete, prema kojima kandidat njene stranke, Tomislav Tomašević, uvjerljivo vodi u utrci za zagrebačkog gradonačelnika.

“Ne zanosimo se, jedina relevantna anketa su izbori”, rekla je Benčić. “Treba raditi dalje, treba raditi dalje s građanima. Svaki dan smo na terenu, u kvartovima. S građanima radimo na planiranju programa za svaki pojedini kvart. Mislim da je to ono što bi trebao biti cilj svake politike, biti s građanima, razgovarati s njima i dati im da sudjeluju u upravljanju gradom.”