SANADER NIJE U REMETINCU: Bivši premijer i čelnik HDZ-a premješten je u drugi zatvor

Bivši premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader zatvorsku kaznu dosad je služio u Remetincu, no sada je premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovica-Popovača. Zašto je premješten, nije poznato.

Kako doznaje Jutarnji list, u sobi je s još pet zatvorenika. U istoj kaznionici je i Tomo Horvatinčić koji je sam u sobi te je često viđen van kaznionice.

I dok Sanader ima “cimere” Tomo Horvatinčić je sam u sobi. I istu je kaznionicu polovicom ove godine stigao i bivši voditelj Službe organiziranog kriminala zagrebačke policije Željko Dolački.

Prema stupnju sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika Kaznionica u Lipovici-Popovači je kaznionica poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom – Voćnjak u mjestu Mala Ludina, udaljenom oko osam kilometara od Kaznionice.

U kaznionici zatvorske kazne izdržavaju punoljetni muškarci osuđeni na kaznu dulju od šest mjeseci. U poluotvorenom dijelu kaznionice kaznu služe uglavnom osuđenici za djela iz gospodarskog i imovinskog kriminaliteta, piše Jutarnji list.