SAMOVOLJA VIDJELICE IZ MEĐUGORJA: Na Hvaru zabetonirala plažu – mještanima se prijeti

Vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo iz Međugorja je pred svojom vilom u uvali Blace, na otoku Hvaru, Općina Sućuraj, dala nasuti beton preko tisućljetnih stijena, a potom je to dala popločiti.

Sve je popločeno kamenim pločama kakvima po njezinim Bijakovićima u BiH susjedi rade suhozide, piše današnje izdanje Slobodne Dalmacije dodajući kako dvojbe nema jer su, prema podacima iz zemljišnih knjiga, vlasnici kuće i parcele zaista Mirjana i njen suprug Marko Soldo.

Na betonirani i popločeni dio obale postavljene su i ležaljke pa se radi i o uzurpaciji pomorskog dobra jer je utvrđeno kako na tom dijelu nema ni koncesijskog odobrenja.

Osim što stanovnici negoduju, nema nikakve reakcije nadležnih službi, inspekcija, komunalnih redara, a ni Općine koju vodi načelnik Ivan Slavić kojeg je nedavno Glas Koncila proglasio primjerom demografske obnove jer ima četvero djece koja ministriraju i pjevaju u dječjem crkvenom zboru.

Mještani koji su prijavljivali uzurpaciju obale doživjeli su prijetnje.

“Inspekcijski nadzor nad betoniranjem i popločenjem platoa u uvali Blace u Sućurju na otoku Hvaru bit će uvršten u plan inspekcijskog nadzora u idućem razdoblju”, glasio je odgovor Državnog inspektorata za Slobodnu Dalmaciju.

Ovo je vila vidjelice, koju iznajmljuje za velike novce na Booking.com.

Fpto: Screenshot
Fpto: Screenshot
Komentiraj