SAMOUBOJSTVO PACIJENTICE U KOPRIVNICI: “Primljena je u visokoalkoholiziranom stanju”

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Pacijentica (48) koja je počinila suicid na odjelu psihijatrije u bolnicu u Koprivnici je “primljena u visokoalkoholiziranom stanju”, rekao je ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici dr. Mato Devčić.

Ravnatelj je naglasio kako se iz njezina ponašanja nije moglo zaključiti da je imala suicidalnih namjera.

“Bolnički tehničar je bio s njom u sobi u 5.50 sati i nakon što joj je izvadio krv, a ona je sjedila na rubu kreveta, napustio je sobu budući da je bilo sve u redu. Riječ je o trosobnoj sobi, dvije pacijentice su spavale. Nakon toga, počinila je samoubojstvo”, otkrio je Devčić, piše podravina.hr.

Dr. Mirjana Gašparić Sikavica, šefica odjela psihijatrije, naglasila je kako je pacijentica često bila hospitalizirana na tom odjelu, a liječila se i ambulantno,. Dosad nije nije imala suicidalnih poriva.
“Primljena je oko 21 sat i ostavljena u odjeći jer nije imala pidžamu. Trenirka je bila poput pidžame. Bila je pod visokom dozom alkohola i nismo imali spoznaja da bi već kod kuće izražavala suicidalne namjere. Osim toga, bila je potpuno mirna”, ističe dr. Sikavica.

Samoubojstvo se dogodilo se rano ujutro, pred samu zoru. Nesretnica je na odjel psihijatrije primljena večer prije, a oko 6.15 sati sljedećeg dana, tijekom primopredaje službe, medicinske sestre pronašle su nesretnicu mrtvu sa špagom vezanom oko vrata….Utvrđeno je kako je nesretna žena izvadila vezicu iz trenirke kojom se zatim objesila.

 

Komentiraj