SAMOSTAN U KARANTENI: Fratri i postulanti kapucinskog samostana Župe svetog Vida u Varaždinu imaju koronu

Gotovo svi fratri i postulanti kapucinskog samostana Župe svetog Vida u Varaždinu pozitivni su na koronavirus, objavljeno je na službenim stranicama.

Na stranici www.zupa-vid-varazdin.hr stoji:

Hvaljen Isus i Marija!
Draga braćo i sestre u Kristu,
svjedoci smo teške situacije u kojoj se nalazi cijeli svijet, a koju je uzrokovala pandemija „Corona“ virusa. Svakodnevno gledamo na vijestima i čitamo u novinama kako se virus sve više širi i kako je posvuda sve teža situacija. Nažalost, moramo Vas obavijestiti da je virus ušao i u naš varaždinski samostan. Kako i kada, ne znamo. Skoro pa svi fratri i postulanti pozitivni smo na „Coronu“. Za sada, hvala Bogu, nitko nema teške simptome, ali ne znamo što nam nosi sutra.

Zbog toga, samostan je do daljnjega zatvoren i svi smo u karanteni.

Mise će se odvijati po redovnom rasporedu zahvaljujući našem biskupu mons. Boži Radošu koji je organizirao svećenike iz biskupije da slave mise umjesto nas kapucina. Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba tako da s te strane ne bi trebalo biti problema. Vjeronauk je naravno do daljnjega otkazan kao i bilo kakve druge aktivnosti vezane uz samostan.
Molimo Vas, dragi vjernici, koji ste unazad tjedan dana bili na misi u našoj crkvi, da pripazite na moguće simptome.

Unatoč tamnim oblacima koji su se nadvili nad našu župu, vjerujemo kako će Gospodin sve izvesti na dobro, sa što manjim posljedicama. Preporučamo se u Vaše molitve, a Vi budite sigurni da mi nećemo posustati moliti za Vas. Zajedno smo s Vama u mislima i molitvi.
Neka Vas Gospodin blagoslovi i neka Vas čuva!

Mir i dobro!
braća kapucini

Komentiraj