SAMO RIJEČI I OBEĆANJA: Izgradnja zajedništva kao najbitniji cilj – kaže predsjednica

Podijelite članak

kolinda, kolinda grabar kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prvu godinu mandata obilježila je ‘Danom otvorenih vrata‘ u njezinom Uredu.

‘Ovo je poseban dan, ovakvi susreti s vama daju mi ohrabrenje i snagu raditi na dobrobiti naše Domovine,” kazale je predsjednica, a prenosi Media servis, te istaknula izgradnju zajedništva kao najbitniji cilj stvaranja boljih uvjeta u državi.

“Ono jednostavno znači da svi zajedno radimo u cilju bolje hrvatske domovine, boljeg životnog standarda, boljeg uvjeta za sve ove mlade i djecu koji su s nama, da ostaju u Hrvatskoj da ne odlaze, a oni koji su otišli da se vrate,” poručila je Grabar-Kitarović.

Pozvala je građane da prisustvuju svečanom otkrivanju poprsja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana među hrvatskim velikanima u Uredu.

Riječ je o radu kipara Krune Bošnjaka. Na Pantovčaku je od 1996., ali nije bio javno izložen.

“Ako je itko zaslužio da njegova bista bude ovdje, onda je to bista predsjednika Tuđmana koji je ovdje donosio ključne odluke za budućnost Hrvatske u najtežim vremenima,” rekla je predsjednica.

Obratila se i budućem naraštaju;

“Vjerujem da ovdje danas među nama ima budućih predsjednika i predsjednica države ili vlade, ministara ili ministrica, ali i drugih vrijednih znanstvenika, radnika, težaka, obrtnika koji će i dalje vdoti naššu domovinu u ono što želimo postići,” rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Komentiraj