SAMARDŽIĆ ZABRANJEN U SPLITU: Odluka je moja – kaže ravnatelj Park-šume Marjan

Zabrane su nova moda i nova iživljavanja u Hrvatskoj. Tako je sada odlukom ravnatelja Park-šume Marjan Marka Pejnovića mostarski pjevač s beogradskom adresom Željko Samardžić neće 19. kolovoza zapjevati pred splitskom publikom na Sustipanu.

“Poštovani, vaš zahtjev je odbijen”, stigao je, bez obrazloženja, organizatorima koncerta iz tvrtke “Ona moja” d.o.o. kratak odgovor iz Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita, pa tako i Sustipanom, nakon njihova zahtjeva za izdavanjem jednokratnog koncesijskog odobrenja 19. kolovoza u svrhu održavanja Samardžićeva koncerta na spomenutoj lokaciji.

– Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu – rekao je za Slobodnu Dalmaciju, u kratkom telefonskom razgovoru Marko Pejnović, ravnatelj Park-šume Marjan, objašnjavajući razlog zbog kojeg se mostarski pjevač neće pridružiti plejadi poznatih glazbenih imena koja su već nastupala na atraktivnoj ljetnoj koncertnoj adresi u Splitu.

Sustipan se, naime, ima tome već niz godina, prometnuo u jednu od najljepših ljetnih pozornica na Jadranu na kojoj su svoje koncerte održavali Josipa Lisac, Urban, Božo Vrećo, The Frajle, Gibonni, Goran Bregović, Massimo Savić, Darko Rundek, Sergej Ćetković, Vlatko Stefanovski, klapa “Rišpet”, “Crvena jabuka”… Ipak, Željko Samardžić, za neke pop-folk pjevač, za druge pak izvođač zabavne glazbe, ne može dobiti njihovu priliku.

Odbijanje ustupanja popularne splitske koncertne lokacije Željku Samardžiću uslijedilo je nakon nedavnog podizanja prašine u Puli gdje je tamošnji gradonačelnik Filip Zoričić zabranio održavanje koncerta Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović.