SAMARDŽIĆ IZ GLASA PODUZETNIKA: Vlast lovi vještice – pozivam poduzetnike da ne plaćaju kazne

Bruno Samardžić iz Udruge glas poduzetnika gostovao je na N1 televiziji i komentirao kazne trgovcima zbog neopravdanog povećanja cijena.

“Jedini gubitnici u ovome svemu bit će hrvatski građani. Država masovno gubi tužbe i ovo je samo pranje Vlade na račun građana. Poslovni subjekti koje mi predstavljamo su svi na tržištu.

Ako jedni dignu cijene, drugi neće ako to nije opravdano. Ljudi će otići drugima i kupiti namirnice po jeftinijim cijenama”, rekao je Bruno Samardžić za N1 te je dodao: “Ako će država određivati cijene, onda ona mora snositi i naše gubitke. Oni nas ne žele pustiti, zabranili su nam da radimo u jednom trenutku”.

Samardžić također navodi kako subvencije nisu svima jednake, ali svi imaju velike troškove.

“Da oni mogu zadržati cijene, oni bi ih zadržali, u centru grada je već puno zatvorenih objekata od 1.1., gdje je tu sad dobit od dizanja cijena? Smatram da je ovo lov na vještice. Velike firme mogu određivati cijene, ali s malim trgovcima koji konkuriraju, to nije tako. Mi ćemo zaštiti interese naših članova i pozivam na učlanjenje u Udrugu Glas poduzetnika. To se sve odražava i na zaposlenost u privatnom sektoru”, rekao je.

Za kraj navodi kako je inflacija spirala i nema jednostavnog rješenja za nju.

“Kazne i zatvaranje malih i srednjih obrtnika je posve pogrešan smjer. Pustite male i srednje podutzetnike da rade, nemojte nad njima glumiti silu”, zaključio je.