SAHRANJEN SJAJNI GLUMAC: Posljednje zbogom Ivi Gregureviću u njegovoj Donjoj Mahali

Tisuće ljudi došle su se oprostiti od sjajnog hrvatskog glumca Ive Gregurevića na mjesnom groblju Karaula u Donjoj Mahali kod Orašja.

Čuli su se zvuci njegove omiljele pjesme “Milovo sam garave i plave”, koju je izvodio tamburaški sastav Dike iz Vinkovaca.

A potom je njegova kolegica, prijateljica, glumica Anja Šovagović Despot zapjevala “Golubice bijela” također njemu dragu pjesmu.

A u oprošrajnom govoru Anja Šovagović Despot je među ostalim rekla:”Važno je o Gregureviću govoriti, važno je govoriti o tome kako je Ivo još davno postao institucija hrvatske filmske, televizijske i kazališne umjetnosti. Institucija hrvatske kulture i duše u njezinu iskonu… Može se reći kako je svaka njegova uloga posebna i blistava škola glume”.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Mnogim njegovim prijateljima koji su došli na posljednji ispraćaj bilo je teško, a posebno njegovom kumu, režiseru Branku Schmidtu, koji je rekao da mu je pripala čast nositi za Gregurevića križ.

Valja podsjetiti kako su Schmidt i Gregurević bili kumovi, da je svoj prvi film godine 1982. snimao baš s Gregurevićem i Fabijanom Šovagovećem.

“A oba su umrla na Novu godinu, ja bih Novu godinu ukinuo, dekretom! Moji najbolji prijatelji odlaze na Novu godinu”, rekao je utučeni Schmidt.

Podsjetimo, Ivo Gregurević je preminuo u Zagrebu na samu Novu godinu u 67. godini života.

Sjajan hrvatski televizijski, kazališni i filmski glumac ostvario je brojne filmske, televizijske i kazališne uloge, za koje je i dobio brojna priznanja.

Najpoznatije uloge ostvario je u “Velom mistu”, “Dugoj mračnoj noći”, “Što je muškarac bez brkova”, “Sokol ga nije volio”…