SADA JE I SLUŽBENO: Marko Rog nakon 7,5 godina opet u Dinamu!

“Nekadašnji maksimirski vezist i jedan od miljenika zagrebačkih navijača, Marko Rog, ovoga se ponedjeljka nakon sedam i pol godina izbivanja vratio u najdraži klub. Rog je došao iz talijanskog Cagliarija na posudbu do kraja kalendarske godine”, poručili su iz Dinama.

Rog je karijeru započeo u Varaždinu, a potom je igrao za Split. Dinamo ga je doveo 2015. za pet milijuna eura. U Dinamu je upisao 62 službena nastupa, 11 golova i šest asistencija te osvojio jednu titulu prvaka Hrvatske i jedan Kup.

Otišao je na posudbu 2016. u Napoli, a potpuni transfer kompletiran je godinu dana kasnije i iznosio je 13.,5 milijuna eura. Zatim je bio posuđen Sevilli, pa 2019. i Cagliariju.

Ima i 21 nastup za hrvatsku reprezentaciju.

U zadnje četiri godine zbog ozljeda, najviše ligamenata koljena, propustio čak 105 utakmica. Posljednju utakmicu odigrao je još 30. svibnja prošle godine. Njegov povratak na teren očekuje se krajem ožujka.

“Karijeru su mu prikočile ozljede, a vjerujemo da će se u Dinamu što prije oporaviti i vratiti još bolji, čvršći i jači. Dragi Marko, dobro nam došao natrag u svoj plavi dom!”, dodali su iz Dinama.